Home » Ben ik klaar voor de eerste keer?

Ben ik klaar voor de eerste keer?

Je vrienden zeggen dat ze Het doen. Je date wilt het. Zelfs je lichaam zegt: “ga ervoor!”
Maar wat zegt je innerlijk?

Met iemand het bed induiken terwijl je er geestelijk nog niet klaar voor bent, zal je zeker teleurstellen: je kan er hoogstens slechte sex van krijgen. Als ergste kan het je een achterlaten met een hoop problemen: verschrikkelijke gevoelens, ongewilde zwangerschap, soa’s.

Dus: doe het niet! Hou ’em in je broek. Hou je benen bij elkaar! Of zeg me op te hoepelen en ergens anders mee bezig te houden.

De Eerste Keer

Een webpagina kan je niet zeggen of je er klaar voor bent of niet. Ook kan je vriend(in), je partner, broer, zus, leraar of dominee – je snapt het nu wel – dat niet. De enige persoon die weet wanneer je er klaar voor bent ben jezelf!

Het is een persoonlijke beslissing die je moet maken nadat je in je innerlijk hebt gekeken. Sommige vragen zijn duidelijk:

– Hebben we voorbehoedsmiddelen?
– Ben ik er klaar voor om met de gevolgen om te gaan als ik er een soa aan overhoud?
– Wat gebeurt er als ik zwanger wordt?

Andere soort – minder voor de hand liggende – vragen zijn:

– Wat betekent seks voor me?
– Is mijn partner degene die me mag ontmaagden?
– Waarom wil ik seks?
– Hou ik van mijn partner?
– Hoe zal het mijn relatie veranderen?
– Hoe zal ik me erna voelen?

Dus je hebt over alles goed nagedacht, naar je hart geluisterd en je beslissing genomen: ik ben nog niet klaar voor seks.

Een uitstekende keus. Het is cool om Nee te zeggen. Het is de beste manier om zwangerschappen en soa’s te vermijden. Het is ook de beste manier om je voor te bereiden op een gelukkig seksleven, wanneer je klaar bent om Ja te zeggen in de toekomst.

Nu zit je hier, klaar om Nee te zeggen. Wat je nu nodig hebt is moed om dit vol te houden.

Speel de scène een paar keer in jezelf. Beeld je in wat je voelt: ” Ik ben er nog niet klaar voor,” of ” Laten we in plaats daarvan iets anders doen.” Je hoeft je besluit niet uit te leggen. Je hoeft niet boos of te zijn of in de verdediging te gaan. Spreek vanuit je hart.

Het is makkelijk, nietwaar? Misschien voor sommige mensen. Zij hebben het geluk te kunnen zeggen en doen wat ze voelen. Ik ben niet zo sterk. Integendeel, ik weet dat ik het kan zeggen als ik alleen ben, maar wanneer ik naast mijn partner zit, maken honderden stille drukkingen me nerveus en kan ik geen woord meer uitbrengen.

Ik heb een lange tijd geen Nee kunnen zeggen. Ik was bang om mijn partner teleur te stellen. Het is niet zoals mijn verstand zegt: ” Okee, hij wil seks met me en mijn gevoelens doen er niet toe.” Nee, het was meer dat er iets gebeurde wat leidt tot weer iets anders. Ik had moeite met de woorden: “Ik wil niet.”

Me op die manier seks in de seks begeven leek me afschuwelijk. Het blijkt dat er veel redenen zijn waren mensen seks hebben terwijl ze niet willen:

– Je niet meer eenzaam of ongelukkig voelen
– Om je partner niet te verliezen
– Populairder willen zijn
– ( Geestelijk) Intieme relaties vermijden
– Bewijzen dat je van ‘de goede kant’ bent
– Hopen het ‘vuurwerk’ te zien dat je op de televisie ziet of in films
– Om je ouders terug te pakken
– Omdat je dronken bent of high
– Omdat je denkt dat de Eerste Keer er niet toe doet en je dat achter de rug wilt hebben.

Dit is wat ik uiteindelijk heb geleerd: Goede dingen gebeuren wanneer je eerlijk tegen jezelf bent, vooral als het om seks gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *