Home » Waarom ben ik single? Bezoekersvraag beantwoord

Waarom ben ik single? Bezoekersvraag beantwoord

De titel zegt het al. Ik ben eeuwige vrijgezel. Ik ben goed opgeleid, heb een goedbetaalde baan, heb mijn eigen plekje, auto en alles behalve een vriendin. Ik ben van nature een extravert type, maar door alle frustratie een introvert type geworden. Vroeger was ik heel vrolijk en druk en nu in mezelf gekeerd. Vroeger zocht ik contact met anderen, nu niet meer. Ik ben nu 36 jaar en heb inmiddels tientallen blauwtjes gelopen. Het maakt niet uit hoe ik een meid benader. Als ik haar ruimte geef om elkaar beter te leren kennen en als ik open ben met mijn gevoelens, ik krijg altijd hetzelfde antwoord: ik vind je aardig, maar je bent niet mijn type. Veel meiden die met mij omgaan worden bang zodra ze merken dat ik ze leuk vind. Dan willen ze ineens niets meer met me te maken hebben. Ik heb ook geprobeerd om met zoveel mogelijk “onaantrekkelijke” meiden te proberen om zowiezo een vriendin te krijgen, maar zelfs zij voelen zich veels te goed voor mij.

Ik vind mezelf niet “lelijk”, maar om 1 of andere reden wil geen enkele meid met mij, wat ik ook probeer. Kieskeurig ben ik ook allang niet meer, elke willekeurige meid probeer ik een relatie aan te gaan, maar ik ben nooit hun type. Een meid die inmiddels 30 is, geen vriend kan krijgen omdat haar gezicht “misvormd” is en heel wanhopig op zoek naar een willekeurige partner, zelfs zij heeft me afgewezen. Ik heb haar gekozen om het innerlijk en zelfs een jaar lang geprobeerd om met haar iets te beginnen maar ook zij geeft aan dat ik niet haar type ben. Ze is heel wanhopig op zoek naar een vriend en zij wil me niet.

Nu kun je begrijpen dat ik inmiddels de hoop heb opgegeven. Ik zit in mijn privétijd dromerig te Googlen naar plaatjes van meiden, maar dat helpt niet echt. Ik merk dat mijn werk en privéleven er heel erg onder heeft te lijden omdat ik geen motivatie en interesses meer heb. Ik voel me heel leeg en diep ongelukkig. Iemand die hier ervaring mee heeft?

Antwoord fun2date.nl

Ik begrijp je probleem zeer goed, omdat mijn beste vriend dat ook heeft. Voor mij is aandacht van vrouwen krijgen geen moeite maar voor mijn beste vriend wel. Waarom?
Naar mijn ervaring is uitstraling en zelfvertrouwen erg belangrijk. Het is bewezen dat de eerste indruk van een man bepalend is voor de aandacht van een vrouw. Om precies te zijn, de eerste 3 seconde zijn bepalend of een vrouw geïnteresseerd is of niet.

Wat ga je vanaf nu doen?
1. Uitstraling: Zorg ervoor dat je uiterlijke verzorging op peil is, je hoeft niet perfect ‘gucci reclame’ te zijn, maar wel verzorgd. Dat zegt namelijk veel over een man. Probeer ervoor te zorgen dat je kleding een beetje kloppend is, dus geen geel met blauw! Netjes maar geen gladjanus, ik heb de voorkeur aan nette schoenen, spijkerbroek, riem in kleur van schoenen, overhemd in mooi motiefje en een mooi horloge ofzo. Casual en net tegelijk.
2. Communicatie: De eerste indruk is puur en alleen non-verbale communicatie, oftewel lichaamstaal. Je houding moet uitstralen dat je zelfverzekerd bent, dat betekend dus schouders recht en kin omhoog. Daarbij word vaak gedacht dat je niet arrogant mag zijn, niet dus. Een beetje arrogante blik hoort bij een zelfverzekerde houding. Omdat je daarmee aangeeft dat je niet op zoek bent, dat maakt het meer een uitdaging voor een vrouw. Want daar houden ze van.
3. Gedrag: Flikker je boek met etiquette de deur uit, maar je moet natuurlijk wel netjes zijn. De deur openhouden doe je de eerste en misschien 2e keer, maar niet vaker. Je bent namelijk geen butler of slaaf. Je geeft ermee wel aan dat je de dame respecteert en voorop wil laten lopen, maar je bent geen watje. Wees dus niet al te beleefd, we leven niet voor niks in de 21e eeuw en niet in de 18e. Vrouwen willen onafhankelijk zijn en emancipatie, dus dan kunnen ze dat ook zelf. Doe je dat niet en zegt ze er wat van, kun je dat zeggen. Een beetje grote bek mag best, je bent en blijft een vent.
4. Je type: Je zegt dat je introvert bent geworden, dat ga je dus weer omzetten naar extravert. Of je zin hebt of niet, je moet contact maken (net als met fitness, je hebt geen zin om te gaan maar als je er bent vermaak je je wel) Je kan weer een sport gaan doen of iets dergelijks, als het maar buiten de deur is! Ik begrijp dat het op een gegeven moment frustrerend is, maar je moet wel even doorzetten. Je bent niet voor niks een vent en aan je profiel te zien is al het andere je ook gelukt.
5: Manier van zoeken: Je moet dus niet zoeken. Daar is eigenlijk alles mee gezegd, op het moment dat je niet duidelijk op zoek bent is je houding meer ontspannen en ‘laidback’. Waarom krijg je anders meer aandacht van vrouwen als je een relatie hebt? Daarom dus!

Even in herhaling:
– uitstraling, verzorgd en zelfverzekerd
– communicatie, duidelijk en non verbale communicatie
– gedrag, netjes maar je bent geen butler
– type, extravert!

Nog een voorbeeld:
Bij de supermarkt kijk je bij de? Juist! kant en klaar maaltijden, want daar staan dames die meestal alleen eten. Super simpel dus, is de kar vol? Wegwezen. Sta je bij de kassa en schiet het niet op, mag je best iets te hard zeggen iets als: Mag ff duren of weet ik het, wat je dan bedenkt. Als het maar niet grof of in super nette taal is. Die korte zinnen werken als ijsbreker, het gaat over de situatie dus makkelijk onderwerp. Zorg ook dat je dan oogcontact hebt of hebt gehad.

Nou vent, dit was het wel zo’n beetje.. Je moet onthouden, het is een spelletje. Vrouwen proberen je uit, dus wees altijd voorbereid! Het kan namelijk overal gebeuren. Ik heb mijn vriendin ontmoet in een vrouwenkleding winkel (waar is was met mijn zus, welteverstaan! haha), dus hou altijd je ogen open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *