Home » Hoe bereid ik een huwelijksaanzoek voor?

Hoe bereid ik een huwelijksaanzoek voor?

Een huwelijksaanzoek is een speciaal moment en daarom is een goede voorbereiding van belang. Je wilt de gebeurtenis niet verpesten waardoor je over veel dingen moet nadenken. Het zoeken naar een pak, goedkope trouwjurken of ringen is in deze fase nog niet aan de orde. Natuurlijk moet je wel een unieke locatie zoeken want je wilt het aanzoek niet doen in de huiskamer.

Huwelijksaanzoek

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een herkenbare plek zoals jullie favoriete restaurant of de plek waar je je partner voor het eerst ontmoette. Het kan ook een romantische locatie zoals het strand, de Eifeltoren of Londen zijn. Ondanks de voorbereiding moet het wel spontaan lijken. Hieronder vind je een checklist die helpt bij het voorbereiden:

– Wanneer doe je het aanzoek, moet er een dag vrij geregeld worden voor je partner?
– Vraagt de locatie om een reservering of toestemming van eigenaar?
– Hoe wordt het weer, heb je een paraplu nodig?
– Heb je hulp nodig van vrienden zoals vervoer naar de locatie?
– Breng extra sfeer door het gebruik van rozenblaadjes, verlichting of een lekker wijntje
– Maak een plan B als er dingen niet helemaal uitkomen zoals verwacht

Wanneer moet ik de belangrijke vraag stellen?
Het nadenken over het doen van een huwelijksaanzoek begint vaak als je enkele jaren met je partner samen bent en denkt dat hij / zij de ware is. Niet iedereen praat er samen over want het zou kunnen dat de partner nog onwetend is. Het is dan van belang dat je er achter komt of je geliefde wel wil trouwen. Misschien is zij er nog niet klaar voor en stelt ze dit moment nog liever even uit.

Als je niet weet of je partner een huwelijk wil, probeer er dan subtiel over te praten. Citeer een onderwerp uit de krant of begin over een trouwerij van een familielid of vriend. Het is wel belangrijk dat je je partner met het aanzoek verrast. Hierdoor wordt het moment nog beter onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *