Home » Hoe vind ik de ware liefde?

Hoe vind ik de ware liefde?

Beste trouwe lezer,

In dit artikel gaan we bespreken hoe wij mannen de ware kunnen herkennen..

Hier zit een beetje een tweestrijd in, want eigenlijk kun je het nooit zeker weten (denk maar aan al die echtscheidingen), maar toch moet je op die vrouw af stappen met de intentie van dat zij de ware is. Een vouw doet het niet voor minder dan dat… Wanneer weet jij dus zeker dat zij Die Ene voor jou is?

Partner Vinden

Een lastige vraag, omdat het bij iedereen weer anders is. Het uiterlijk zal vaak doorslaggevend zijn, maar het is een erg breed en subjectief begrip. Dat iemand mooi is, hoeft niet per se te zeggen dat deze ook echt iets voor jou is. Een topmodel reist de hele wereld af en is constant met haar uiterlijk bezig. Misschien ten koste van aandacht voor jou? En zo hebben wij meer voorbeelden van dat uiterlijk niet altijd alles is…

Verder heb je het andere probleem dat men vaak met smoesjes komt: “ze heeft een bochel” (luistert alleen maar aandachtig in een luidruchtige disco), of: “ik ben kieskeurig”… De scheidingslijn tussen een goede reden of een smoesje om niet op een vrouw af te stappen is erg dun, dus kijk hiermee uit. Het is erg makkelijk om met een smoesje voor jezelf (en anderen) te komen om niet op een vrouw af te hoeven stappen, maar om jezelf (en anderen) hiermee voor de gek te houden… Ik weet het niet…

Dus, hoe weet je wel dat de vrouw de moeite waard is? Goed, maak eerst maar een lijstje van wat jij zoekt in een vrouw: uiterlijk, uitstraling, opleidingsniveau, werk, noem maar op. Klinkt misschien gek, maar na verloop van tijd zul je wel wat typjes herkennen.
Je mag de lat hoog leggen, maar het moet wel enigszins realistisch zijn, want anders kun je wachten tot je een ons weegt tot je De Ware ontmoet en actie kunt ondernemen.
Maak ook zo’n lijstje van wat je niet wilt. Vaak zul je bijna in paniek schieten als je Die Ene Vrouw ziet, maar dan weet je dat je goed zit, want als het niet bent, weet je al dat zij het niet helemaal is…

Grappige is dat die afweging binnen 3 seconden moet worden gemaakt, de zogenaamde 3 seconden regel. Waarom drie seconden? De reden is dat deze tijdsspanne vaak in de natuur voorkomt, ook bij het omhelzen van mensen, of bij het bepalen of een website iets voor jou is bijvoorbeeld. Drie is niet voor niets een magisch getal!

3 seconden is ook net genoeg tijd om je beslissing te nemen, om te weten of zij is wat jij wilt. Korter dan dat kan misschien teleurstelling geven als je haar aanspreekt, en als het langer duurt, is de kans groot dat je het voor jezelf verprutst, omdat je gaat twijfelen etc. Met drie seconden hou je de spontaniteit erin en heb je een grotere kans dat het ook nog echt goed voelt! Dat is wat wij moeten hebben!

Nog grappiger is dat dit in het “normale” leven vrij zelden voorkomt. Een goed product beoordeel je liever niet binnen 3 seconden en als manager beoordeel je een goede werknemer al helemaal niet graag in zo’n korte tijd! Het is echt zo contra-intuitief dat het soms te belachelijk voor woorden is. Tsja, niemand wil graag een partner hebben waar eigenlijk niet veel over nagedacht is, maar het is toch hoe de natuur werkt! Producten worden immers impulsief aangekocht en een manager neemt iemand aan als hij denkt dat er tijdens de pauze wel gezellig een kipsateetje mee te eten is.

Dus, tot zover mijn inleiding over het op afstappen op de dame van je dromen. Discussies zijn altijd welkom, je kunt altijd een reactie achterlaten.

Tijd is nu gekomen om een vakantie te nemen en terug te komen over een lang begeerd stukje over: het uitgaan zelf! Dat zal uiteindelijk het “slagveld” worden waar het allemaal gebeurt: allianties worden daar gesmeed, of smerige steekspelletjes gespeeld, het gebeurt allemaal op de dansvloer!

Dus, ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben, en misschien wel op die vrouw afstappen, maar als je niet in vakantieliefdes gelooft, dan zie ik je weer na mijn vakantie over uitgaan & flirten in Nederland!

Tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *