Home » Hoe vind je een goede bruidsfotograaf?

Hoe vind je een goede bruidsfotograaf?

Wees kritisch en probeer, terwijl je naar de portfolio kijkt, om te bedenken wel belangrijke momenten je graag vast wil laten leggen op je eigen bruiloft: heeft de fotograaf fantastische foto’s gemaakt, die je zelf ook mooi zou vinden? Kijk of de composities goed doordacht zijn en dat de mensen in duidelijk in beeld zijn in de foto’s (tenzij het de bedoeling is dat ze wazig zijn). Kijk of de mensen in de foto’s er ontspannen uit, in plaats van nerveus door de camera.

Maak een afspraak
Je kan een bruidsfotograaf niet altijd alleen op de portfolio beoordelen. Als je eenmaal een kort lijstje hebt met namen van fotografen die je aanspreken – en je beoordeeld hebt of ze ook binnen je budget passen en beschikbaar zijn op jouw trouwdatum – is het handig om elkaar persoonlijk of via Skype te ontmoeten. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij de fotograaf, omdat ze je constant zullen achtervolgen op je trouwdag en ze met al je gasten moeten communiceren.

Vergelijk de verschillende pakketten
Vraag wat er inbegrepen zit bij het standaard pakket en wat voor extra kosten er eventueel worden gerekend. Kijk vooral hoeveel uur fotografie hierbij inbegrepen zitten. Bij de meeste pakketten zit standaard acht uur inbegrepen en is alles, van het klaarmaken en aankleden tot het eind van de receptie, hierbij inbegrepen. Als er een grote kans is dat je hier overheen zal gaan, bijvoorbeeld als je een grootse afsluiting gepland hebt staan, is het handiger om vooraf extra uren aan te schaffen (als je eroverheen gaat, betaal je normaal gesproken namelijk een hoger tarief).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *