Home » Oefeningen die helpen bij het afvallen

Oefeningen die helpen bij het afvallen

Afvallen kan op verschillende momenten, manieren en locaties. Zo ook thuis, dit is erg handig want wij leven hier in het Westen nou eenmaal in een haastige wereld. Een groot deel van onze tijd gaat op aan onze drukke baan, sociale activiteiten, studie en misschien wel kinderen.

Al met al maakt dat er niet makkelijker op om fit te blijven en misschien wel te worden. Regelmatig een bezoekje brengen aan de sportschool kan voor sommigen dan wel eens een lastige opgave zijn doordat zij simpel weg gewoon een gebrek aan tijd hebben. Daarnaast speel ook de energie hun nog wel eens parten. Het is ook lastig om regelmatig de sportschool te bezoeken omdat we niet allemaal een sportschool om de hoek hebben zitten. Gelukkig zijn er voor die mensen ook nog andere oplossingen en mogelijkheden.

Oefeningen Voor Afvallen

Thuis oefenen

Werk aan een gezond lichaam vanuit huis. Je kunt thuis veel oefeningen eenvoudig uitvoeren en beoefenen. Je hebt vanaf nu geen excuus meer om geen gezonde levensstijl te creëren, voor deze oefeningen hoef je je huis namelijk niet meer uit. Je kunt ze op ieder moment van de dag doen, ook wanneer je een volle agenda hebt is er wel een gaatje te vinden. Je kunt namelijk binnen een kwartiertje alweer klaar zijn. Begin bijvoorbeeld met squats. Squats zijn zeer goede oefeningen voor het versterken van je spieren rond je benen en billen. Dit zijn relatief grote spieren waarmee je veel calorieën kunt verbranden. Door de grote van de spieren kan jij veel sneller een grote klapper maken als het gaat om calorieën verbranden.

Buikspieren vanuit huis

Deze oefening heeft iedereen wel eens gedaan, of het nou vroeger op school was of op de training van je plaatselijke sportvereniging, sit-ups. Iedereen weet hoe het moet en iedereen kan ze uitvoeren. Sit-ups zijn verreweg de beste oefening om je buikspieren te trainen zonder gebruik te maken van dure en lompe apparaten. Deze apparaten nemen namelijk extreem veel ruimte in, heel leuk als je in een luxueuze villa woont, maar thuis op je flatje is dat echt niet grappig. Dat stoftrekkende ding moet je toch niet in huis hebben, gebruik gewoon gerust je armen en benen, deze heb je toch bij je hangen. Sit-ups zijn voor velen niet de leukste oefeningen om uit te voeren en te bedenken, maar ze zijn erg belangrijk voor het versterken van je middel, ze ondersteunen namelijk je ruggengraat. En deze ruggengraat is weer erg belangrijk voor je hele lichaam.

Vet verbranden

Al deze oefeningen dragen bij aan het verbranden van calorieën, als jij dan ook nog een beetje oplet wat je eet kun je thuis in die kwartiertjes wel eens een flinke hoeveelheid vet verbranden. Dit maakt je weer fitter en energieker. Naast squats en sit-ups kan je thuis uiteraard ook hardlopen, leg lifts, en push ups doen. Dit alles samen maakt jouw thuis omgeving tot een gezonde en sterke omgeving. Maak een heel klein beetje ruimte in je agenda en maak veel ruimte vrij voor je goede gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *